202103190459510512Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων, αναγνωρίζοντας την αναγκαιότητα υιοθέτησης ενός πιο δραστήριου τρόπου ζωής των παιδιών και εφήβων και στην προσπάθεια να παρακινήσει τους μαθητές να συμμετάσχουν σε οποιοδήποτε είδος φυσικής δραστηριότητας, έχει θεσπίσει τα τελευταία χρόνια τον θεσμό της Πανελλήνιας Ημέρας Σχολικού Αθλητισμού. Το σύνθημα της φετινής διοργάνωσης είναι : «Η Κίνηση δίνει Ζωή» και εκδηλώσεις πραγματοποιήθηκαν και στο σχολείο μας, το 6ο Γυμνάσιο Κατερίνης, την Παρασκευή 29 Σεπτεμβρίου 2023, στο πλαίσιο εναρμόνισης με την Ευρωπαϊκή Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού.
Προκειμένου να αναδειχθεί η θεμελιώδης σημασία της σωματικής άσκησης και του αθλητισμού για την υγεία και την ευημερία του ατόμου, οι μαθητές μας πήραν μέρος σε αγώνες σκυταλοδρομίας με εμπόδια και με χρήση μπάλας. Μάλιστα, σε έναν αγώνα σκυταλοδρομίας, τη «θέση» της σκυτάλης πήραν χρωματιστοί μαρκαδόροι με τους οποίους οι μαθητές ζωγράφισαν αφίσες , όπου έγραψαν συνθήματα για την Ημέρα αυτή και τον αθλητισμό γενικότερα, και τις εκθέσαμε στους τοίχους του σχολείου, ώστε να είναι ορατά τα οφέλη του «ευ αγωνίζεσθαι» από όλους. Παράλληλα, ομάδες μαθητών συμμετείχαν σε αγώνα διελκυστίνδας, έπαιξαν βόλεϊ, μπάσκετ, πινγκ πονγκ΄ αξίζει να σημειώσουμε πως όλοι οι αγώνες ήταν χωρίς μέτρηση πόντων, ώστε να γίνει κατανοητό ότι αυτό που έχει σημασία πάνω από όλα είναι η συμμετοχή στον αγώνα, η ευεξία που φέρνει η άθληση, η ομαδικότητα και η ευγενής άμιλλα, χωρίς το άγχος της νίκης ή τον φόβο της αποτυχίας.
Επίσης, έγινε επίδειξη παραδοσιακών και μοντέρνων χορών, κάποιους από τους οποίους χόρεψαν μαθητές και καθηγητές μαζί!
Οι μαθητές μας έπαιξαν, αθλήθηκαν, διασκέδασαν, συμμετέχοντας έτσι ενεργά στη γιορτή αυτή του αθλητισμού. Θερμά συγχαρητήρια σε όλους για την προσπάθειά τους, το ομαδικό και φίλαθλο πνεύμα που επέδειξαν, καθώς και στους υπεύθυνους καθηγητές Φυσικής Αγωγής, κ. Ευαγγελία Ρουκά και κ. Ηλία Αναγνώστου, για τη διοργάνωση αυτής της εκδήλωσης

Loading

Αφήστε σχόλιο